Impozit anual în loc de taxa auto de Timbru de Mediu?

Deputatul UDMR Moldován József a înregistrat la sfârșitul anului 2015 un proiect ce vizează modificarea OUG nr. 9 din 2013, în vederea simplificării procedurii de plată a timbrului de mediu și a formulei de calcul, a dimensionării sale la limite acceptabile, prin împărțirea cuantumului timbrului datorat la durata medie de utilizare a autovehiculului.

Inițiatorul propunerii legislative, a declarat referitor la noul act normativ că dacă acesta va primi aviz favorabil din partea Parlamentului, timbrul de mediu s-ar transforma într-un fel de taxă anuală iar la înmatricularea autovehiculelor, proprietarii ar fi obligați doar la o plată parțială a taxei de timbru de mediu.

„La elaborarea proiectului am luat în considerare două aspecte majore care, până în prezent, discriminaseră oarecum proprietarii de mașini, care înmatriculau în țară vehicule noi sau uzate. Eu sunt de principiul că timbrul de mediu trebuie achitat de cel care poluează, adică de beneficiarul autovehiculului. Având în vedere că poluarea se produce cu precădere în zona adresei de domiciliu a proprietarului, o parte din cuantumul taxei ar trebui să rămână în bugetul administrației locale respective.” – a explicat deputatul Moldován József referitor la necesitatea adoptării noii reglementări.

Moldován József a precizat, de asemenea, că potrivit datelor statistice, în România durata medie de utilizare a unui autoturism se încadrează în jurul a 15 ani, pe baza datelor Registrului Auto Român. În proiectul de lege al UDMR, cuantumul taxei este divizat pe 15 ani, rezultând astfel o taxă anuală, plătibilă în mod progresiv de către actualul proprietar al autoturismului în cauză. Cuantumul timbrului este actualizat anual, în funcție de parametrul de ajustare, și, periodic, odată cu modificarea normelor europene privind poluarea, așadar suma este în strânsă corelație cu poluarea provocată mediului.

Deputatul UDMR afirmă că, potrivit noilor modificări, taxa nu ar mai trebui achitată în totalitate la prima înmatriculare, cuantumul acesteia devenind un impozit anual, divizat în 15 taxe. La nivelul contribuabilului, măsura ar asigura predictibilitate în ceea ce privește cuantumul taxei datorate, suportabilitatea ei și o modalitate facilă de plată, taxa fiind achitată la organele fiscale locale odată cu taxele și impozitele locale. Pentru autovehiculele uzate, gradul de penalizare este mai mare decât cel prevăzut de legislația în vigoare, astfel că proprietarul plătește proporțional cu gradul de poluare și totodată este descurajată achiziționarea de autoturisme poluante.

„Una din măsuri are rolul de evita situațiile în care doar cei care înmatriculează un autoturism nou sau unul rulat, adus din străinătate, plătesc. Potrivit propunerii noastre, însă, fiecare plătește atât cât poluează, adică atâta vreme cât folosește autoturismul. Într-un alt articol de lege propunem ca 70 la sută din valoarea timbrului să fie virată în contul Administrației Fondului de Mediu pentru finanțarea programelor derulate de aceasta, iar 30 de procente să revină bugetului local” – subliniază deputatul precizând că alocarea la bugetele locale a unei cote de 30 la sută din valoarea timbrului de mediu reprezintă o măsură echitabilă, deoarece pune la dispoziția autorităților locale fonduri pentru derularea de programe care să contrabalanseze efectele poluării mediului de către autovehiculele care circulă în interiorul localităților.

Dacă noul impozit auto anual va înlocui actuala taxă auto de Timbru de Mediu rămâne de văzut căci în prezent Ministerul Mediului nu pare să sprijine această inițiativă legislativă.