O nouă taxă de timbru este anunțată de ministrul Mediului

O nouă taxă de timbru este anunțată de Ministrul Mediului din toamnă având în vedere avalanșa de decizii ale Curții Europene de Justiție nefavorabile actualei forme de taxă auto de timbru de mediu.

Cristiana Palmer, ministrul Mediului, a declarat la începutul lunii Iulie 2016 că Guvernul lucrează la „o nouă variantă de taxă de timbru” iar românii care au plătit până acum această taxă de mediu o vor putea recupera pe cale administrativă în urma unei proceduri ce se va stabili ulterior adoptării noii taxe de timbru.

Cristiana Palmer a declarat că „lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul poluatorul plăteşte, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”.

Întrebată ce se va întâmpla cu cei care au plătit deja această taxă, Palmer a răspuns că în ministerul său se caută deja o soluţie.

Așadar este sigur că de noua taxa de timbru de mediu nu scăpăm dar cel puțin sunt perspective de modificare a actualei taxe auto.